Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- john_constantine
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
Moonwalker - Michael Jackson je jednostavno legenda kojega je na kraju uništio publicitet, kirurzi, pokvareni ljudi i mediji... Ali imao je talent za koreografiju, sjajne spotove i pjesme. A film... jbt, kao da su scenaristi bili na teškim drogama dok su radili na tom filmu koji uopće nema nekog smisla... Naročito dio s drogom, lošim negativcem i Jacksonom koji se pretvara u divovskog robota (WTF?). Ali bar dobar podsjetnik na njega... 3/5
House M.D. season 3 - e sada mi se baš popravlja serija. Likovi su bolje karakterizirani, slučajevi zanimljivi, makar su neki kao Cuddy ili Cameron prepatetični... Ali Wilson je odličan, preludo kada su radili gluposti s kavama, brutalno. A tek ono kada je House čuvao psa i pukne mu štap, krepao sam na Wilsonov dijalog. A nakon onakve završnice, sada me interesira četvrta sezona. 4/5
The Golden Voyage of Sinbad - a solidan film preduga trajanja s dobrim specijalnim efektima, ali priča nije pretjerano zanimljiva. Pogledati ću još i eye of tiger. 3/5
Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull - da, Harrison Ford je definitivno prestar, a Spielberg je naporan s tom alienskom tematikom koju je ipak morao ubaciti u ovaj nepotreban nastavak. Ima akcije, humora, štiha i to, ali ne znam, jednostavno to više nije kao kultna trilogija koliko god se režiser i glumačka ekipa trudila... Baš nepotreban nastavak, a nisam oduševljen idejom da će se možda raditi peti nastavak... 3/5
Mask - a blesavo, ali uvijek mogu pogledati to zabavno ostvarenje. Baš mi nedostaje to po čemu je Jim Carrey postao poznat, grimase, gegovi i glumatanje. 4/5
The war of the Roses - jedna od meni najboljih crnih komedija, a glumački par Michael Douglas i Kathleen Turner su jednostavno jedan od najboljih filmskih parova 80 - tih. Genijalan film, krupni kadrovi znoja, lica i očiju kao u nekakvim westernima, brutalni crni humor koji nikada ne prelazi granice ukusa, sjajna satiristična radnja o propasti skoro savršene obitelji, brutalno finale i odličnih zadnjih pola sata. Jedan od najluđih crnih komedija koje nitko nije uspio nadmašiti. I svakim gledanjem sve bolji i bolji... A Kathleen Turner je jednostavno najbolji lik u filmu, taj mračni ubojiti pogled i izraz lica... 5/5
House M.D. season 3 - e sada mi se baš popravlja serija. Likovi su bolje karakterizirani, slučajevi zanimljivi, makar su neki kao Cuddy ili Cameron prepatetični... Ali Wilson je odličan, preludo kada su radili gluposti s kavama, brutalno. A tek ono kada je House čuvao psa i pukne mu štap, krepao sam na Wilsonov dijalog. A nakon onakve završnice, sada me interesira četvrta sezona. 4/5
The Golden Voyage of Sinbad - a solidan film preduga trajanja s dobrim specijalnim efektima, ali priča nije pretjerano zanimljiva. Pogledati ću još i eye of tiger. 3/5
Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull - da, Harrison Ford je definitivno prestar, a Spielberg je naporan s tom alienskom tematikom koju je ipak morao ubaciti u ovaj nepotreban nastavak. Ima akcije, humora, štiha i to, ali ne znam, jednostavno to više nije kao kultna trilogija koliko god se režiser i glumačka ekipa trudila... Baš nepotreban nastavak, a nisam oduševljen idejom da će se možda raditi peti nastavak... 3/5
Mask - a blesavo, ali uvijek mogu pogledati to zabavno ostvarenje. Baš mi nedostaje to po čemu je Jim Carrey postao poznat, grimase, gegovi i glumatanje. 4/5
The war of the Roses - jedna od meni najboljih crnih komedija, a glumački par Michael Douglas i Kathleen Turner su jednostavno jedan od najboljih filmskih parova 80 - tih. Genijalan film, krupni kadrovi znoja, lica i očiju kao u nekakvim westernima, brutalni crni humor koji nikada ne prelazi granice ukusa, sjajna satiristična radnja o propasti skoro savršene obitelji, brutalno finale i odličnih zadnjih pola sata. Jedan od najluđih crnih komedija koje nitko nije uspio nadmašiti. I svakim gledanjem sve bolji i bolji... A Kathleen Turner je jednostavno najbolji lik u filmu, taj mračni ubojiti pogled i izraz lica... 5/5
Michel puši karu.
-
Time traveler
filmska verzija Girl who leaped through time, anime je bolji, ali film je osvježavajuć, za opustit se
7/10
filmska verzija Girl who leaped through time, anime je bolji, ali film je osvježavajuć, za opustit se
7/10
- john_constantine
Ladri di biciclette (1948) - stvarno odlično malo remek djelo, zbog kojih volim te crno bijele filmove. Dirljiv odnos između oca i sina, sjajan povijesni prikaz tog razdoblja kada je bila velika nezaposlenost kada su još i djeca zarađivala novac na bezinskim crpkama, o ocu koji za posao prodaje pola imovine da bi mogao kupiti bicikl, a isti netko ukrade... S povremenim humorom kao u restoranu. A završetak je jednostavno preepski, emotivan i depresivan. U tih sat i pol filma režiser uspijeva prikazi obiteljske prizore, stanje na ulicama, nezaposlenost, razlike između siromašnih i bogatih, i tu bijedu, zbog koje smo zaboravili cijeniti stvari koje imamo. Pravi mali crno bijeli talijanski dragulj filmske povijesti. 5/5
1001 film koji morate pogledati je izvrsna knjiga, ima toliko crno bijelih filmskih klasika koje moram pogledati.
SpoilerShow
Kada se glavni lik slomi ili kada i sam bude natjeran da ukrade bicikl...
Last edited by john_constantine on 27 Jun 2011, 22:38, edited 1 time in total.
Michel puši karu.
- Josef K
Le notti di Cabiria - 9/10

- Bub
Source Code (2011) 7.5/10
"When there's no more room in hell the dead will walk the earth." with Johnny Cash and The "DEAD" series
-
Two tickets to paradise - dobar film, McGinley je uvijek super
- Bub
Jackass 3.5 

"When there's no more room in hell the dead will walk the earth." with Johnny Cash and The "DEAD" series
-
"Hangover II"
Vrlo dobar nastavak,zadovoljan sam.
7,3/10
Vrlo dobar nastavak,zadovoljan sam.
7,3/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- Victor Crowley
Šišanje/ Skinning, dobar film sve u svemu.
-
Transformers: Dark of the moon
predugo, može se prepoloviti u dva filma
bolje od drugog dijela
jedina dobra stvar su dodatni likovi, Ken jeong, tudyk alan, turturro, malkovich
6/10
dobra komedija, ako se zanemari akcija koja je postala dosadna nakon manje od polovine filma
btw ne isplati se gledat u 3D-u, neprimjetan je 3D
bolje od drugog dijela
jedina dobra stvar su dodatni likovi, Ken jeong, tudyk alan, turturro, malkovich
6/10
dobra komedija, ako se zanemari akcija koja je postala dosadna nakon manje od polovine filma
- Josef K
Riso amaro - 9/10
- metallicat
ako je bolji od 2. dijela odličnoolio wrote:Transformers: Dark of the moon
bolje od drugog dijela
6/10

- Info
Star Trek (2009) - najbolji Star Trek film, odlične scene borbi, u nekim trenutcima je naivan, ali ništa strašno. Spock i Kirk odlično pogođeni, a doktor najbolje, isti... 8/10
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM
- john_constantine
očito nisi toliki fan star treka jer to ne bi rekao.Info wrote:Star Trek (2009) - najbolji Star Trek film, odlične scene borbi, u nekim trenutcima je naivan, ali ništa strašno. Spock i Kirk odlično pogođeni, a doktor najbolje, isti... 8/10

Michel puši karu.
- Info
Ne mogu biti fan star treka kada sam fan filesa, a mi smo si najveći konkurenti među fanovima. Philesi i Trekkie
Ali sam pogledao sve serijale star trekova kao i filmove tako da to nema veze jer sam upoznat sa cijelom franšizom
Možda su mi oni stariji draži, pogotovo The Wrath of Khan kojeg odmah stavljam iza ovog novog i Nemesis. Ne znam, baš me ugodno iznenadio ovaj noviji, sveukupno mi je bolji od svakog filma koji je izašao iz tog serijala, a inače mi je najbolji TNG
pa onda Kirk, DS9, ma mijenja se svako malo redoslijed, ali znam da mi Voyager uvijek ostaje najgori 

Ali sam pogledao sve serijale star trekova kao i filmove tako da to nema veze jer sam upoznat sa cijelom franšizom

Možda su mi oni stariji draži, pogotovo The Wrath of Khan kojeg odmah stavljam iza ovog novog i Nemesis. Ne znam, baš me ugodno iznenadio ovaj noviji, sveukupno mi je bolji od svakog filma koji je izašao iz tog serijala, a inače mi je najbolji TNG

"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"