Junaci i superjunaci stripa...

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
dr_gonzo

Junaci i superjunaci stripa...

Post by dr_gonzo » 16 Jun 2007, 18:46

Kakvi su vama likovi dragi? Jel više volite američke ili europske filmove ili japanske?

Ja osim što sam ovisan o Bonellijevim stripovima volim i Marvelove (Conan, Hulk, Thor, Spiderman...)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 16 Jun 2007, 19:36

Nisam previše u stripovima al kad sam bio malo mlađi obavezno sam čitao Dylan Doga, Martina Misteriju, Zagora, pa i Nick Raider ako se tako zvao. Od novijih stripova pročitao sam samo prvu knjigu Marvel Zombies koja kicka ass.

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Jun 2007, 19:51

Zagor - uvijek mi je bio odličan, ipak sam ga u djetinstvu čitao, pa sam tako nastavio. Megabrojevi su dosta slabi, kao ona zadnja utvrda prokletstva ili tako nešto, makar ima ponekih dobrih. Chico izdanja dosta variraju, prve epizode detektiv, pračovjek su bili na granici djetinosti, za stupidnim humorom, dok se to popravilo za kasnijim epizodama kao traper. Ove nove epizode Zagora dosta variraju, početak serijala je bio dosta zanimljiv, dok se u sredini pogoršavalo kao katastrofalna epizoda Omča. Ali sada je sve bolje, iako ima dosta slabijih epizoda kao kuća na hridinama. A zadnja epizoda u stilu dr. moreaua je mogla biti bolje razrađena, ali čudovišta su totalno nemaštovita.
Extra zagor su mi najjači, iron man, pa supermike, hellingen, titan, i sve ovi drugi negativci. A zašto Zagora obožavam? Hm, osim utjecaja Tarzan knjiga u djetinstvu, dopada mi se crtež koji je uvijek dobre kvalitete, solidne priče s dozom akcije i mašte, lik koji se bori za pravdu i sve to. Ma ima ono nekakvu privlačnost zbog koje je volim čitati.

Dylan Dog - sram me priznati, ali još nisam gledao dellamorte, dellamorte. :oops: Prvi broj Dylana koji sam kupio je bio Granice vremena, koji sam nažalost izgubio. Sjećam se kako su me fascinirale bizarne scene nasilja kao sabljasti tigar koji svojim zubima ili kljovama izbije oči iz glave. A u srednjoj sam kupio prvi broj Extra i fascinirao se filmovima za zombijima. A kasnije epizode su bile i više nego odlične, kao jack trbosjek. SVe do epizode Morgane gdje je sve otišlo u kurac, ne podnosim takve blesave epizode bez nekog smisla. Nekima se dopada, ali ja nisam među njima. I razočaran sam kako je to krenulo za Xabarasom, na početku je bio stvarno zanimljiv lik, ali morgana i priča o nikome su mi totalno besmisleni. No, ima tu i dalje dosta dobrih epizoda, no daleko je to od prvih brojeva. Noviji brojevi su bili totalna katastrofa, previše dramatike, malo trash horora. A ove novije epizode su previše ozbiljne kao ona zadnja epizoda iz Extre, koja niti nema elemente horora, ali moram priznati da je priča i više nego odlična. Kupim ponekad neke nove brojeve ili mega izdanja od kojih mi je najbolji Živi i mrtvi. A najgore smeće je epizoda o Moby Dick, Herman se prevrće u grobu radi tog megasranja.

Tex Willer - imam tu desetak skeniranih epizoda, ali nisam ih baš uspio pročitati jer su dosadni. Ista situacija i za Kitom tellerom čiji su brojevi izašli opet, no ultradosadni do bola. Čak niti pojava lika Franka nije popravilo stanje, pa sam to prestao kupovati, a i propalo je, koliko vidim. Kupio sam i sve brojeve extra od Texa koji sam izašao, istina, dosadne epizode. Ali bar sam doznao kako je umrla Lilith, njegova žena. A ovi noviji brojevi mi se baš dopadaju, dinamičnost, akcija, karizmatični lik, naročito uz Carsona. A najbolja epizoda Carsonova prošlost...

Julia - prva tri brojeva mi je baš bila simpa, ali ima previše minusa. Prvo, likovi koji kopiraju poznate ličnosti kao whopi goldberg - crna sluškinja ili john malkovich kao detektiv. Drugo, iritatna sluškinja, svaka scena s njom je iritatna dozlaboga. Treće - klišej koji se ponavlja, svaka epizoda ima nešto iz prvih nastavaka, pa kasnije postaje sve predvidljivo. Četvrto - loš font, naročito kod razmišljanja koji ispada dosta nečitljiv. Peto - loš crtež. Prve tri epizode su bile dosta zanimljive, za predvidljivim obratom, a ne znam da li je četvrta epizoda uopće izašla, znam da je serijal propao. Ma nije neka šteta.

Martin Mystere - hm, čitao sam isto njegove stripove, starije brojeve i bio mi je dosta zanimljiv. Ali ove epizode koje danas izlaze su isto dosadne, previše informacija, manje avanture. Igru bi baš htio probati, baš me zanima.

Lazarus Ledd - glavni lik mi je bio jebeno odvratno odbojan, gadila mi se ta njegova dobrota. :vouge: Ali akcija je bila odlična, priče dosta kvalitetne, a tek napetost, serijal koji si trebao pratiti da bi mogao čitati dalje. I zanimljivosti oko lika, njegova prošlost koji nisu odmah otkrili. Ali je mana toga što je strip propao, pa je dosta tajni ostalo neotkriveno. I onda izazovu zazubice epizodama koje su izašle da bi opet prekinuli izdavanje i zadnje dali ultradosadne epizode za nekim otkrićima. Šteta stripa pošto je imao odličnu akciju i scene tučnjave.

Veliki Blek i komadant mark - hm, da nema brata, ne bi niti kupovao Velikog bleka. Istina, ima zarazu čitanja, ali kvragu, svaka epizoda je kopija epizode, uvijek nekoga otimaju, uvijek se sukobljavaju s mundirima, roddy napravi neko sranje, a tek homokseksualnost kod Bleka koji hladno odbija cure. :roll: Komadant mark je bar nešto zanimljiv, bar ima uvijek nešto novoga, no nikakav poseban lik, kada bismo išli o tome.

Mister No - ma tko ne bi obožavao tu pijanicu, pilota i frajera. :wink: A tek Esse, esse, meni najjači lik. Istina, većinom sam čitao samo novije brojeve iako imam ove starije skenove. No, bili su dosta zabavni, a niti zadnje epizode o ubojicama koji masakriraju cijelo pleme nije bilo loše, puno krvi i nasilja. :D

Nick Raider - osim prve epizode iz novog serijala koji mi je bio čisto solidan, čitao sam par epizoda od kojih je jedna bila Zvijeri, zabavna epizoda o bandama i tipu koji želi osvetiti ubijenu prostitutku u koji se zaljubio. Ili epizoda o ocu koji hoće pronaći djevoju koja je završila pri snimanju snuff filma.

Od stranih izdanja, imam Berserk - jednostavno prva i prejebena manga puna boleština, incesta, silovanja, demona, monstruma, mačevanja, krvi, seksa, nasilja, obrata, barbarstva, krvi, nasilja, napete radnje, bizarnih likova, okrutnih scena - uvijek kvalitetan crtež, maštovite kreature, zabavna akcija, otvorenost u scenama i glavna priča koja postaje sve bolesnija kako radnja napreduje.

Preacher - e taj sam strip, nažalost skenove pročitao već 50 - puta, i obožavam taj strip. Na početku sam se trebao naviknuti na crtež, ali onda sam se zarazio, od krvavo brutalnih crnohumornih scena do opičenih likova, kao Cassidy, jedan od najjačih vampirskih likova ikad. :prayer: Kasnije epizode su izgubile tu dinamičnost, ali odličan strip.

Army of darkness - istina, malo mi je bilo dosadno čitati taj strip pošto sam film znao napamet. :oops: Ali zanimljive fore, scene koje nema u filmu i to. Ali one kasnije epizode su prejebene, ma totalno prejebene. Prava poslastica za oči. Od ludog crteža, odličnog humora, zabavnih dijaloga, i kultnog lika, pa do hrpe ideja koje se ne ponavljaju, svaki čas te iznenadi nekim štosevima. A najgenijalnija ideja ikad, Ash vs Reanimator. :prayer: :prayer:

League of extraordinary gentlemen - bivša cura mi je kazala da zapravo mrzi taj strip pošto je Alan moore preuzeo tuđe likove i stavio ih u svoj roman. A ne znam, meni je roman bio totalno prejeben, toliki inteligetni štosevi, hrpa likova iz knjiga, bizarni zaplet, razne sitnice koje se otkrivaju s više čitanja, više kreativnosti oko likova kao Griffin, koji je ispao mnogo bolesniji nego u knjizi. Naravno, mnoge odbija ekcetričan stil crtanja, nažalost.
Michel puši karu.

Aryx

Post by Aryx » 16 Jun 2007, 19:59

METABARONS to je mozda najbolji comic ever tko nije citao ... scenarij je napisao Alejandro Jodorowsky tako da je prica prebolesna , crtao Moebius. Jel citao mozda netko ovaj masterpiece , zbilja ste trebali :D
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Jun 2007, 20:08

Aryx wrote:METABARONS to je mozda najbolji comic ever tko nije citao ... scenarij je napisao Alejandro Jodorowsky tako da je prica prebolesna , crtao Moebius. Jel citao mozda netko ovaj masterpiece , zbilja ste trebali :D
O čemu se radi? :wink:
Michel puši karu.

Aryx

Post by Aryx » 16 Jun 2007, 20:32

john_constantine wrote:
Aryx wrote:METABARONS to je mozda najbolji comic ever tko nije citao ... scenarij je napisao Alejandro Jodorowsky tako da je prica prebolesna , crtao Moebius. Jel citao mozda netko ovaj masterpiece , zbilja ste trebali :D
O čemu se radi? :wink:
http://en.wikipedia.org/wiki/Metabarons za vise infoa inace odlicna space opera :D

ukratko: The Metabarons or The Saga of The Meta-Barons is a science fantasy comic series relating the history of a dynasty of perfect warriors known as the Metabarons.

Rituali:Rituals

Every Metabaron is conceived by his mother in a non-natural way (eg. by cloning or incest). In his youth he is handicapped by his father so that his endurance to pain is tested, and that he receives a powerful mechanical body part as a replacement for the destroyed limb - making every Metabaron a cyborg. The rite of succession is equally as cruel and uncompromising. In each generation, the son and heir must eventually face his father in a battle to the death. These battles have taken many forms, from hand-to-hand combat to dogfighting space duels. The rite of succession is only achieved once the cursed son succeeds in killing his father.

Bushitaka

The Bushitaka is the strict code of honor followed by the Metabarons, profoundly influenced by the Japanese bushido. It demands that the practitioner dedicate themselves to victory in all things at any cost. Compromise is never an option, and the only alternative to victory is death. Bushitaka demands that the practitioner stifle all emotion, even to the point of sacrificing their own family members in the pursuit of total victory.

Metabaronic Weaponry

Each Metabaron draws upon an array of advanced weaponry. These include cybernetically-implanted lasers, nanotech nuclear warheads implanted in the body, swords which can disintegrate in bursts of flame, and advanced spaceships. Many of the Metabarons also exhibit powerful psychic abilities.

Image

Image

Image
Last edited by Aryx on 16 Jun 2007, 22:35, edited 1 time in total.

Unreal

Post by Unreal » 16 Jun 2007, 20:40

Batman i Punisher jer nemaju supermoći nego bore se svojim vještinama i oružjem. Mračniji su od Spidermana , ekipe iz Fantastic Foura i večine strip junaka , čak i jebenije izgledaju meni.
A stavio bi i još Wolverina

A što se tiće stripova ja bi htio znati gdje mogu nabaviti stripove od tih gore .

A$H

Post by A$H » 16 Jun 2007, 22:03

Unreal wrote:Batman i Punisher jer nemaju supermoći nego bore se svojim vještinama i oružjem. Mračniji su od Spidermana , ekipe iz Fantastic Foura i večine strip junaka , čak i jebenije izgledaju meni.
A stavio bi i još Wolverina

A što se tiće stripova ja bi htio znati gdje mogu nabaviti stripove od tih gore .
Imaš ih u More Comics...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

A$H

Post by A$H » 16 Jun 2007, 22:08

Ja isto sakupljam Punishera,Wolverina,Preachera,Dylan Doga,Army of Darkness,Lazarus Ledd,Alan Ford,A Nightmare on Elm Street,Friday the 13th,Matrix,Dampyr,Tex,Bluebarry,Alien vs Predator,30 Days of Night..te pojedine stripove koji nisu serijal Hard Boiled od Millera,24-po seriji itd....

ima toga tona..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Aryx

Post by Aryx » 16 Jun 2007, 22:17

jedino bas ne preferram marvel charactere , jadni su mi :p

Freddy

Post by Freddy » 16 Jun 2007, 22:54

skupljam zagora i spidermana jer su mi najbolji ikad...a ostali diabolik-vrlo dobar,
x-man također odličan,dlyan dog,dobar,ali previše dosadan,nisam ga nikad previše volio,batman-odlićan
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Jun 2007, 23:00

Diabolik - hm, to sam čitao nekoliko novih brojeva, no nisu mi baš bili nešto, kao skraćena verzija akcijskog filma. A stari ionako kaže da su prvi brojevi bili mnogo bolji. :wink:
Michel puši karu.

Freddy

Post by Freddy » 17 Jun 2007, 02:16

meni osobito je jedan od boljih stripova
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 17 Jun 2007, 13:47

Ja skupljam:
Zagor, Dylan Dog, Mister No, Tex Willer, Blek, Komadant Mark, Kit Teller, Alan Ford, Nathan Never....

Od Europskih:
Rahan, Axa, Steel Claw, Mali Spirou, Asterix, Talični Tom...

Američki:
Conan, Hulk, Thor, Spiderman, The Defenders, Wolwerine, Sub-Mariner, Silver Surfer, Batman, Superman....

Ovih dana moram si kupiti novi ormar jer sam stari napunio stripovima, a najdraža kolekcija mi je što imam sve američke brojeve Conana i onu veliku knjigu u boji o svijetu Conana....

Marti Misteriju ne čitam od kada je za Mister Noa rekao da je pijančina u onom negativnom kontekstu, ali stariji brojevi Misterije su bili odlični...ovi novi su sranje.
Jedini roman koji nemam u kolekciji, a volim ga puno jeste Ken Parker....fenomenalan strip (jedini strip junak koji stari)

Da mi je znati oće li izlaziti Kapetan Miki?
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Aryx

Post by Aryx » 17 Jun 2007, 14:00

Cek jel citao tu netko od fanova stripova osim mene metabarons?? :shock:

Post Reply