Što mi je izmamilo smješak danas?

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Wheel Smith

Re: Što mi je izmamilo smješak danas?

Post by Wheel Smith » 02 Jun 2014, 23:34

lemonzoo wrote:Inače, taj album je službeno proglašen najboljim hrvatskim metal albumom.
Ne znam je li ovo neka relevantna lista, ovdje su ga stavili na 1. mjesto općenite liste desetljeća.
http://ruralnagorila.wordpress.com/cate ... mi-nultih/

Top 10 hrvatskih albuma desetljeća:
1. Živo blato – Konac konca
2. TBF – Maxon Universal
3. Let 3 – Bombardiranje Srbije i Čačka
4. Pips, Chips & Videoclips – Drveće i rijeke
5. My Buddy Moose – My Buddy Moose
6. Jinx – Avantura počinje
7. TBF – Uskladimo toplomjere
8. Analena – Carbon Based
9. TBF – Galerija Tutnplok
10. Lunar – Turbo

ova lista albuma mi je izmamila smijeh zasto?

nema najboljeg tbf albuma - ping pong ccc :axe:
:supz: :supz:

Michel

Post by Michel » 02 Jun 2014, 23:59

"Relevantna" ljestivca. Ne postoji to. Sve je subjektivno.

To je kao kad sam vidio da je sad prije koji dan star wars imperij uzvraća udarac proglašen najboljim filmom svih vremena :facepalm:

I onda pogledate ostale filmove u top 10 i vidite da su to samo blockbusteri i da su tu filmovi samo koji imaju najviše fanova.

Tako da ti hrvatski glazbeni kritičari ili bilo koje liste i pozivati se na to je ništa drugo nego nemati svoje ja već se konstantno argumentira sa nekakvim listama od imdb-a do rottena pa sve do sad tih nekih glazbenih. To je isto tema kojom se može malo dublje pozabaviti jer tako nešto previše uzima maha u zadnje vrijeme. Nitko više ne zna objasniti zašto mu je ovo i ovo dobro već svaki put imdb argumenti i slične liste.

Sad tek vidim da je to gorila. Da, pa o tome se govori. To se uzima relevantno, tih 10-ak momaka koji su složili SVOJU listu. Ne OBJEKTIVNU već svoju kao i kad bi se nas 10 skupilo izabrati najbolje horor filmove desetljeća. To bi bila naša lista i ne bi tvrdili da je relevantna to jest vidim da gorila momci uopće ne tvrde niti nameću da je relevantno već je to njihova lista i to je pošteno. I onda si ti taj koji se odmah počeo hvaliti kako je vucin album izabran za album desetljeća.

Onak, idem ja sad uzeti neki blog na kojem se piše da su to najbolji albumi desetljeća. Evo http://www.tportal.hr/showtime/glazba/5 ... ljeca.html i sad bi to meni trebao biti argument :zubifale: i svakom nabijati na nos "e e e, ali tu je taj i taj album među 10 najboljih".

Al stvarno, nema goreg kad netko ide koristiti takve argumente.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

hitman_4

Post by hitman_4 » 03 Jun 2014, 00:39

Wheel Smith wrote:
lemonzoo wrote:Inače, taj album je službeno proglašen najboljim hrvatskim metal albumom.
Ne znam je li ovo neka relevantna lista, ovdje su ga stavili na 1. mjesto općenite liste desetljeća.

2. TBF – Maxon Universal
10. Lunar – Turbo

ova lista albuma mi je izmamila smijeh zasto?

nema najboljeg tbf albuma - ping pong ccc :axe:
to je od 2000. pa nadalje
ugl smišna lista :lol:
Image

Image

Image

lemonzoo

Post by lemonzoo » 03 Jun 2014, 03:06

Zanimljiv si. Pricas protiv ocjenjivanja, a sam izdrkavas ocjene na svaki film.

Misljenja sam da ne treba sve shvacati preozbiljno, pa tako ni jednog od mojih najdrazih kantautora Sinisu V. <3. Ako ti se ne svidja ignoriraj ga, isto kao sto ja ignoriram one koji mi ne pasu; Sevku, (d)Rozgu i ekipu.

Decadentor

Post by Decadentor » 03 Jun 2014, 16:14

2. TBF – Maxon Universal
10. Lunar – Turbo
Ovo me vrijedja kao poznavatelja glazbe te kao nekada okorjelog metalčine! I sto bi trebalo znacit sluzbeno najbolji?
Image

boyko

Post by boyko » 03 Jun 2014, 21:45

gluposti :)
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Michel

Post by Michel » 03 Jun 2014, 21:58

Ok, već sam pomislio da sam lud :lol: :lol:

Ali čim Dec kaže da tu nešto nije u redu, znam da nisam lud. Dec i metal idu kao prst i nokat :D

lemonzoo

Post by lemonzoo » 04 Jun 2014, 09:21

Decadentor wrote: Ovo me vrijedja kao poznavatelja glazbe te kao nekada okorjelog metalčine! I sto bi trebalo znacit sluzbeno najbolji?
Meni je najbolji od onog što sam čuo. Imaš tu meni dva antipatična benda Opću opasnost i Osmi putnik, ali oni imaju par pjesama koje valjaju i to je to. Opću sam čak slušao i nije me se dojmilo, a Putnika nisam jer ne volim njihov pederluk a ni taj stil glazbe.
Nisam neki insajder za domaći metal, ali nikad nisam naletio na nešto ni blizu dobro kao Živo blato. Imaju i oni glupe pjesme, ali ima i dobrih. Samo što se ljudi poput (očigledno) vas dosta opterećuju svime drugim osim glazbom. Glazba se sluša a ne gleda, inače bi Justin Bieber bio najbolji. Kakve veze ima to što je pjevač Vuco ili netko drugi :?:

Michel

Post by Michel » 04 Jun 2014, 13:45

Da, samo što vuco ima lošu glazbu. Počeo kao metalac (a i to zvučalo loše) i kasnije kao turbo folk. Zavijanje na najjače.

Pa upravo se ti sad opterećuješ sa Putnikom i njihovim pederlukom. Što ti tu smeta? Zašto ti recimo i smetaju crni glumci recimo, a to si spominjao na ostalo vezano za film kak oni loše glume i da zbog njih ne gledaš?

Asfodel

Post by Asfodel » 04 Jun 2014, 14:57

Kak vam se da uzimat za bitnu stvar i živcirati se oko subjektivnih listi? (retoričko)
Ajd da je netko uzeo nešto u tom vremenskom periodu objektivno i mjerljivo, tipa - talentirani si glumac i čitaš kako je jedne godine Kristen Stewart proglašena najplaćenijom hollywoodskom glumicom (što i jest bilo) - onda u redu, frende, pridružit ću ti se pa se idemo od jada zajedno objesit za noge.. al ovak..

..iako kužim zašto je lemon onu listu izvadio uopće, da pokaže Michelu kako netko negdje ipak smatra Konac konca nečim vrijednim. No oduzelo se kontroli.. jebale vas subjektivne liste..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

lemonzoo

Post by lemonzoo » 04 Jun 2014, 15:27

Michel wrote: Zašto ti recimo i smetaju crni glumci recimo, a to si spominjao na ostalo vezano za film kak oni loše glume i da zbog njih ne gledaš?
Nisam to točno tako rekao. Rekao sam otprilike da su crni glumci većinom treš, iako mogu nabrojati masu izuzetaka. Tipa Sidney Poitier itd.
A ti si baš nedavno napisao da si nešto rekao o manjini i odmah te etiketiraju da ne voliš pedere...
Pa upravo se ti sad opterećuješ sa Putnikom i njihovim pederlukom.
Čudi me da nisi rekao da sam i homofob.
Ne zaboravi da sam i xenofob, rasist, nacionalist,
pedofil, pošto sam nedavno gledao ovo http://www.imdb.com/title/tt0097594/
(vjerojatno mi sve to možeš priišiti ako mi analiziraš neke postove)
Pod pederlukom se misli na njihov stil oblačenja. Kožne gaće itd. IMaš masu takvih bendova, tipa Manowar. Image

Michel

Post by Michel » 04 Jun 2014, 15:50

lemonzoo wrote: Nisam to točno tako rekao. Rekao sam otprilike da su crni glumci većinom treš, iako mogu nabrojati masu izuzetaka. Tipa Sidney Poitier itd.
A ti si baš nedavno napisao da si nešto rekao o manjini i odmah te etiketiraju da ne voliš pedere...
Vidiš, ti si taj koji sad izvlači iz konteksta jer ja nigdje nisam rekao da mi smetaju homoseksualci. Da si pažljivije čitao, vidio bi da sam napisao da smatram kako im parade odmažu i kod ljudi rade kontraefekt i da si još pažljivije čitao, vidio bi ga sam za 98% njihovih prava. Dakle, ne nametaj mi nešto što nisam rekao.

A za crnce si vrlo jasno napisao da ti smetaju tad kao glumci. A i pošto pišem na titlovima, doduše, ne baš tako često, ali kad treba pohvalit prijevod, tamo sam da im zahvalim. Poanta spominjanja titlova si ti gdje su te ljudi odmah skužili da si rasist, a da ne pričam dalje što si tamo radio.
lemonzoo wrote:Čudi me da nisi rekao da sam i homofob.
Ne zaboravi da sam i xenofob, rasist, nacionalist,
pedofil, pošto sam nedavno gledao ovo http://www.imdb.com/title/tt0097594/
(vjerojatno mi sve to možeš priišiti ako mi analiziraš neke postove)
Pod pederlukom se misli na njihov stil oblačenja. Kožne gaće itd. IMaš masu takvih bendova, tipa Manowar.
Pa kad jesi. Po ovom sigurno jesi. I sam si gore napisao da ne voliš Putnika jer ne voliš njihov pederluk tako da :)

Scarface

Post by Scarface » 06 Jun 2014, 11:38

Može se Vuci nać milijun mana, no ne može se opovrgnut činjenica da je izvrstan kantautor. Čovik jednostavno zna napravit hit, i da je tija ić putem Huljića i ostalih, moga je, al je osta u svojim heavy metal i turbo folk vodama.

Ove liste su i meni teška glupost, i ne bi Vucu stavija na prvo misto, ali ne može se ni poreć da je kvalitetan muzičar.

Ostalo je lipo objasnija olio.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 09 Jun 2014, 10:36

SKYNET here we come…

Turing Test breakthrough as super-computer becomes first to convince us it's human
http://www.independent.co.uk/life-style ... 08370.html

lemonzoo

Post by lemonzoo » 09 Jun 2014, 18:22

Post Reply