Slike, crteži i sl.

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
elrania

Re: Slike, crteži i sl.

Post by elrania » 22 Feb 2011, 16:59

e, ispravak, ispod sise.

i lice s nama lijeve strane bi bilo bolje malo suziti. dakle, da je manji razmak između oka i ruba lica.
bit ću gunđalo i reć da mi se ne sviđa iscrtavanje krzna. :mrgreen:

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Feb 2011, 17:39

je, slažem se u vezi s tijelom... A krzno mi se baš dopada. Ja jednostavno volim te njezine crteže, bilo ove koje mi pošalje preko kompa ili originale...

Evo još njezinih novijih i starijih radova...
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
Michel puši karu.

Josef K

Post by Josef K » 22 Feb 2011, 17:41

john_constantine wrote:
SpoilerShow
Image
Ovaj mi je najbolji :D

elrania

Post by elrania » 22 Feb 2011, 17:45

3. mi se sviđa.

a prva jako podsjeća na egon schiele radove.

ostalo ne komentiram :mrgreen:

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Feb 2011, 17:50

hm, nikad čuo za egon schiele, ali znam nekoga tko će mi ispričati sve o njemu. :kokicarenje:

A ove zadnje slike su njezini raniji radovi...
Michel puši karu.

Asfodel

Post by Asfodel » 22 Feb 2011, 20:15

Ove na drugoj strani (rani radovi) su joj puno bolje. Ima ih baš prezanimljivih. :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Feb 2011, 20:21

Da, njezina zadnja slika, crtana na papiru je bila ono, moja želja da mi nacrta Angelu, glavnu vampiricu iz mog romana. Ono, u muškom vampirskom svijetu gdje žene jedva prežive preobrazbu, ona je predstavljala snagu ženske moći, s obzirom da je postala čak i vođa klana, što je naravno nezamislivo....
Michel puši karu.

metallicat

Post by metallicat » 22 Feb 2011, 23:02

prve dve i predzadnja su mi sasvim solidne, ima nešto, ali ostalo mi se uopće ne sviđa. predpostavljam da ona vidi nešto u njima, ali meni to nije ni slika, kao da je nabacano pa što ispadne, eto :D
Image

Andrej

Post by Andrej » 11 Apr 2011, 20:38

Sto godina ništa nisam radio u 3dMax-u, pa sam seo da napravim sebi avatar za drugi forum (Call of Duty online turniri)
SpoilerShow
Image
We're all mad here...

Bub

Post by Bub » 11 Apr 2011, 20:49

Opa bato, jako lijepo, baš mi se sviđa. :supz:

Daj malo detalja, si sam modelirao sve, što si koristio za lighting, UV mapping, texture...?

Nadam se da ću i ja jednog dana s takvom lakoćom...još sam amater.

Andrej

Post by Andrej » 11 Apr 2011, 21:04

Pa brate i ja sam amater :zubifale:
Modeliranje je tu najjednostavniji deo. Render je V-ray, a takođe materijali, mapiranje, kamera i svetlo, pošto je to zaseban render engine kod kojeg ne važe pravila već implementiranog u program.
Mislim da mi je više trebalo da vremena da naučim setovanja za V-ray nego sve ostalo vezano za 3d programe.
Ima nekoliko miliona kombinacija i svaka ti daje nešto drugo, a sve se svodi na čistu matematiku.
Eto, ceo život bežao sa časova a onda zbog zajebancije u 3d programima završio sa 500 knjiga fizike, matematike....... :oops:
We're all mad here...

Bub

Post by Bub » 11 Apr 2011, 22:14

Da amater, a što si skroman...pogotovo komentari na videocopilot-u.

Dobro modeliranje i je recimo najjednostavniji dio, ali opet može biti toliko komplicirano, bitno je svladati poligone. Ja sam još uvijek na modeliranju non-organic fora, što mi padne pod ruku u kući krenem modelirat. Najviše me jebe osvjetljenje, a animaciju polako usput zasad učim. Od pluginova još ništa ne koristim, želim svladati prvo sve osnove i napredne stvari alata, doduše sad u zadnje vrijeme više trkeljam po After Effects-u.

Ima dosta već gotovih ili polugotovih stvari, do nekih paketa s svjetlima i svime, ali ništa sve polako sam. Fali mi ram-a, pa sad gledam kako ću kupit 16gb i mislim da ću za nekih mjesec do dva uzeti Canon EOS 60D, pa se i s tim polako zajebavat.

Daj jel imaš kakav svoj showreel, pa da mi pošalješ na PM ili mail?

Bub

Post by Bub » 11 Apr 2011, 22:59

I da vilica je :prayer: :supz:

Decadentor

Post by Decadentor » 11 Apr 2011, 23:09

ako nije COD2 uzalud si se trudio :zubifale: :lol:
Image

Andrej

Post by Andrej » 12 Apr 2011, 03:32

Decadentor wrote:ako nije COD2 uzalud si se trudio :zubifale: :lol:
Nije.
Ovo je još starija igra. :lol: United offensive. Ali nisi svestan koliko je ljudi igraju online. Samo iz Hrvatske i Slovenije znam jedno 200 igrača, a za ostatak sveta da ti ne govorim.
Super je zajebancija, a ljudi su još bolji. :supz:
Ponekad se iz zajebavanja pokupimo i igramo protiv ostatka sveta pa im napunimo bulje. Od oko 40 000 redovnih igrača po serveru(a servera ima mnogo) ja sam na sedmi na list, moj drugar Nenad iz Zagreba 20-ti i još par njih su pri vrhu.
Bub wrote:Da amater, a što si skroman...pogotovo komentari na videocopilot-u.

Dobro modeliranje i je recimo najjednostavniji dio, ali opet može biti toliko komplicirano, bitno je svladati poligone. Ja sam još uvijek na modeliranju non-organic fora, što mi padne pod ruku u kući krenem modelirat. Najviše me jebe osvjetljenje, a animaciju polako usput zasad učim. Od pluginova još ništa ne koristim, želim svladati prvo sve osnove i napredne stvari alata, doduše sad u zadnje vrijeme više trkeljam po After Effects-u.

Ima dosta već gotovih ili polugotovih stvari, do nekih paketa s svjetlima i svime, ali ništa sve polako sam. Fali mi ram-a, pa sad gledam kako ću kupit 16gb i mislim da ću za nekih mjesec do dva uzeti Canon EOS 60D, pa se i s tim polako zajebavat.

Daj jel imaš kakav svoj showreel, pa da mi pošalješ na PM ili mail?
After je čudo od programa i toliko je kompleksan da me zaboli glava kad sednem da gledam profesionalce. U njemu radim godinama i videćeš kad budeš malo više savladao 3D programe - koliko jedan bez drugog ne idu. Što se tiče 3d, tu ti je definitivno svetlo 70% slike. Tome i služe napredni renderi. Svodi se na indirektnu iluminaciju prosora, kompleksno računanje odbijanja fotona od objekata i prenošenja te informacije na ostale objekte u sceni.
Recimo da se svi CGI za filmove rade tako, da bi se dobila fotorealističnost i uglavom se koristi Mental-ray koji je preteča V-ray-a, samo je mnogo jednostavniji.
Jednan jedini lejer frejma u visokoj rezoluciji(a uglavnom u pro animacijama ide do 20 lejera po frejmu) zna da se renderuje danima i to sa NASA mašinama.
Za to se koriste takozvane render farme, gde 50 mašina renderuje jednu sliku danima. Tako puta 24 i imaš jednu sekundu.
Onda te neko pita - jel možeš da mu radiš animaciju za npr.. dokumentarac? Ti mu kažeš cenu i on se prevrne.
Poslaću ti ovih dana par sličica koje sam radio.
We're all mad here...

Post Reply