Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
-
metallicat
-
-
Asfodel
-
Dosad to još nisam vidjela, uvijek treba sve točno pisati, žumanjak, bjelanjak i sl. jer bi to bila greška u receptu ...al dobro
I fuj za ruke od ženske

I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
-
metallicat
-
od svih recepata doma, samo u jednoj knjizi koja je i namjenjena za to, pišu detalji, u ostalima ne.. zadnje novo što sam probala napravit čokoladna torta na 3 kata, nešto odlično
-
Asfodel
-
metallicat wrote:od svih recepata doma, samo u jednoj knjizi koja je i namjenjena za to, pišu detalji, u ostalima ne.. zadnje novo što sam probala napravit čokoladna torta na 3 kata, nešto odlično
Tri kata? ideš
Mogli bismo ovdje i razmjenjivat aktivno recepte, kao prave babe
Imam svoje dvije torte koje drže rekord najboljih meni na svijetu i kad pitam staru u kojoj je knjizi, mogu prepisat. Čak brijem da ta najbolja ne mora ić u rol, nego se samo slaže...
-
metallicat
-
evo ti odmah recept od ove. dosta je jednostavna pa se i zove brza torta. jedino tu piše da se uzme kupovni biskvit, ali ja ga rađe sama napravim.
1 paket gotovih kora za tortu
Krema:
1/2 l slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade
100 g lješnjaka ili sezonsko voće
1/2 l slatkog vrhnja
3 žlice kave
Skuhati 1/2 l slatkog vrhnja dodati u njega kavu i iskidanu čokoladu na manje komade, miješati da se otopi. To se napraviti dan ranije, i staviti u hladnjak da se ohladi . Slijedeći dan masu dobro izmiješati u čvrstu kremu. Lješnjake staviti u vruću pećnicu na 225 stupnjeva 8 minuta. Izvaditi ih iz pećnice na kuhinjsku krpu i dobro istrljajti, da se skine što više ljuski sa lješnjaka. Umiješati čvrsto 1/2 l slatkog vrhnja u šlag. Na tanjur za tortu prvo staviti 1.koru za tortu pa čokoladnu kremu, šlag, pa opet koru,i tako redom. Na zadnju 3. koru rasporedite samo šlag i prepržene lješnjake. Umjesto lješnjaka, Brza čokoladna torta se može posuti i krupno ribanom čokoladom ili sezonskim voćem.
-
Asfodel
-
Gee tnx

-
elrania
@callac: fala!
metallicat wrote:znam jednu curu koja brije dlake na rukama (neznam dal ima poseban razlog) i grozno izgleda. vidi se kako niču, crne male, plus što sam slučajno takla njene ruke i grebe za pop. užas
meni je zbog tog nicanja dlaka i gadnog osjećaja pod rukama tako strašno odbojno vidjet mušku osobu koja brije prsa.
dečki, ne to radit ni u snu.
Last edited by
elrania on 18 Sep 2010, 15:01, edited 1 time in total.
-
metallicat
-
da, slažem se. stvarno neki imaju previše, a opet nije ni dobra ideja maknut ih..
-
john_constantine
elrania wrote:@callac: fala!
metallicat wrote:znam jednu curu koja brije dlake na rukama (neznam dal ima poseban razlog) i grozno izgleda. vidi se kako niču, crne male, plus što sam slučajno takla njene ruke i grebe za pop. užas
meni je zbog tog nicanja dlaka i gadnog osjećaja pod rukama tako strašno odbojno vidjet mušku osobu koja brije prsa.
dečki, ne to radit ni u snu.
lol, ja se bar mogu ponositi svojim skromnim "ljubavnim tepihom".
Hm, jedino što sam brijao su pazusi, ali nikad više. Užas, a nikakve koristi. Sada razmišljam da počnem puštati bradu i brkove i uređivati to... Ali preko cijelog lica.

Michel puši karu.
-
metallicat
-
uvijek možeš probat, bar brada brzo raste, i lako ju se ukloni 
-
Scarface
Dajte, tribaju mi neki recepti raznovrsnih jela, zezan mater doma stalno da je više dosadna sa istim jelima, pa nek kupi neku kuharicu il slično (šala mala). Al eto, kad već pričate o kolačima, ajmo, bacajte recepte. I ne zezan vas ovaj put. Ma zapravo zezan, al isto stavite koji recept.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
Josef K
Kad ste več kod kolača..
Obožavam pite od jabuka i mama mi upravo radi jednu

-
dr_gonzo
-
Evo odličnog recepta za Salenjake (kolači od sala)
60 dag sala (očišćeno od opni i sl. - dobro ga je samljeti na
mašinu za mljevenje mesa) + 10 dag brašna -> pomiješati
Umijesiti tijesto od:
90 dag brašna
1,5 svježeg kvasca (ostaviti da se digne)
6 žumanjaka
2 žlice ulja
2 žlice šećera
malo soli
1 dl mlijeka
2 dl bijelog vina
PRIPREMA:
- Kad se tijesto digne, premijesiti, razvaljati i premazati smjesom sala i brašna pa preklopiti na pola pa na cetvrt -> staviti na hladno 15-20 min. Ponovno razvaljati, preklopiti i staviti da pociva na hladnom.... i tako nekoliko puta (što više, to bolje). Kad je tijesto kompaktno, razvaljati, rezati kvadrate/pravokutnike, puniti tvrđom marmeladom, preklopiti i spojiti dva suprotna kuta, ispeći. Mogu se vrući uvaljati u šećer u prahu, a mogu i hladni. Jesti kad se potpuno ohlade.
Najbolji kolači na svijetu uz bok Čupavcima

"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
-
john_constantine
dr_gonzo wrote:Evo odličnog recepta za Salenjake (kolači od sala)
60 dag sala (očišćeno od opni i sl. - dobro ga je samljeti na
mašinu za mljevenje mesa) + 10 dag brašna -> pomiješati
Umijesiti tijesto od:
90 dag brašna
1,5 svježeg kvasca (ostaviti da se digne)
6 žumanjaka
2 žlice ulja
2 žlice šećera
malo soli
1 dl mlijeka
2 dl bijelog vina
PRIPREMA:
- Kad se tijesto digne, premijesiti, razvaljati i premazati smjesom sala i brašna pa preklopiti na pola pa na cetvrt -> staviti na hladno 15-20 min. Ponovno razvaljati, preklopiti i staviti da pociva na hladnom.... i tako nekoliko puta (što više, to bolje). Kad je tijesto kompaktno, razvaljati, rezati kvadrate/pravokutnike, puniti tvrđom marmeladom, preklopiti i spojiti dva suprotna kuta, ispeći. Mogu se vrući uvaljati u šećer u prahu, a mogu i hladni. Jesti kad se potpuno ohlade.
Najbolji kolači na svijetu uz bok Čupavcima

ah, salenjaci... već ih godinama nisam jeo, valjda od djetinstva s obzirom da više nemamo svinjskog sala.
Michel puši karu.
-
callac
Ovo sutra imam za desert
Kolač od maka:
- 7 jaja
- 25 dkg mljevenog maka
- 25 dkg šećera
- 15 dkg putra
rum
Dobro izmješati mikserom putar, žutanjke i šećer.
Kratko prokuhati mljeveni mak sa malo mljeka i
začinima i ohladiti.
Istući snijeg i sve sjediniti. Peći pola sata na 180 st.C.
Na ohlađen kolač, glazura od 15 dkg čokolade i žlicu putra.
Ja osobno još gore stavim šlag jer je kolač dosta zasitan pa ga ovo malo razblaži
Uploaded with
ImageShack.us
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.