Možda je besmisleno otvarati ovaj topic, ali eto. Nije ovdje riječ o noćnim kubovima već o jednom problemu vezanom za njih koji je u meni eskalirao danas ujutro nakon kaj sam pročitao Jutarnji.
Ne znam dal ikome ovdje ovo kaj znači ali meni teško pada kako se ovakve stvari samo tako dogode:
http://www.jutarnji.hr/stanari-protjera ... da/817475/
Tamo sam išao svaki drugi vikend, predivna glazba (nije bila samo jazz već i country, blues, soul pa i rock), tri tematski posve različite prostorije, atmosfera kao da si u New Orleansu i uvijek je sve bilo čisto i mirisno i sada se zatvara kao da nikada nije niti postojalo. I to sve samo zbog opančara koji su trebali ostati živjeti u šumi gdje bi imali svoj mir i tišinu a ne ih smijestiti da žive u samome srcu grada. Kolike svijetske metropole imaju kultne klubove u svojim centrovima i ne pamtim slučajeve da se je ijedan od njih zatvorio zato kaj je smetao nekom starom prdonji koji živi kat iznad i ima problema s nesanicom.
Ljudi se bune oko svakakve trivijale a klubovi poput Jazza ili Tolkiena padaju kao muhe. I onda se Zagreb proziva " jednom od najdosadnijih metropola u Europi". Kaj je još gore, onda neki debili na lokalnoj razini nastoje to riještiti tako da svaki drugi dan na glavnom trgu otvaraju sajmove i tržnice pretvarajući čitavi centar u jedan divovski panađur.
Tužno
Noćni klubovi
- Asfodel
Re: Noćni klubovi
Jbg, žao mi je, ako ti to šta znači... apogotovo žao što je Zg uvijek spomenut kao nula što se tiče raznolikosti noćnog života na ovim prostorima (ili ne daj bože europskim)
Mislim da sam čula podatak da Beograd nenadmašiv u cijeloj regiji što se toga tiče
Mislim da sam čula podatak da Beograd nenadmašiv u cijeloj regiji što se toga tiče
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Wendigo
dobro si čula, susjedi nas peru u svemu. pogotovo što se tiče zabave (koncerti/strana gostovanja, glazba, film, noćni život)Asfodel wrote:Jbg, žao mi je, ako ti to šta znači... apogotovo žao što je Zg uvijek spomenut kao nula što se tiče raznolikosti noćnog života na ovim prostorima (ili ne daj bože europskim)
kod nas će uvijek dobrano prevladavati seljački jarun/šalata/cajke mentalitet nažalost...
- Boby
Eh da, mi pravnici smo tamo bili češća klijentela zbog samog položaja.Asfodel wrote:Jbg, žao mi je, ako ti to šta znači... apogotovo žao što je Zg uvijek spomenut kao nula što se tiče raznolikosti noćnog života na ovim prostorima (ili ne daj bože europskim)
Ma, neka druga mjesta slobodno ostanu nenadmašiva ali neka barem ovdje poštuju neke elementarne stvari. Jazz club je bilo jedino mjesto takve vrste u čitavom centru, pa i šire i nije se smjelo dogoditi da ga neki senilni fosili samo tako ugase.
Ovak kak je krenulo (čuo sam da se i u Tkalčoj isto stanari naveliko žale), čitavi centar bi se trebao pretvoriti u zonu spavača gdje se sve prije 23h gasi a Jarun bi trebao biti jedino mjesto gdje se onda izlazi.
Očito bi se trebali stanovi u centru koristit isključivo u poslovne a ne stanarske svrhe. Mislim, ljudi, živite u centru grada a ne na nekom brdu, probajte se tako i ponašati.
-
John_Ryder
jbg.ionako su umirovljenici u zagrebu većina 
- DrugsBunny
Ne peru nas u životnom standarduWendigo wrote: dobro si čula, susjedi nas peru u svemu. pogotovo što se tiče zabave (koncerti/strana gostovanja, glazba, film, noćni život)
kod nas će uvijek dobrano prevladavati seljački jarun/šalata/cajke mentalitet nažalost...
A što se tiče mentaliteta, tog ima i tamo, bogme i previše.
Za nekakvu raznolikost klubova i zabave i svega ostaloga je najviše potrebna količina stanovnika.
Naših susjeda ima kudikamo više od nas.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
- Wendigo
to treba sve poterati na floridu, goddamn mummies...John_Ryder wrote:jbg.ionako su umirovljenici u zagrebu većina
- Asfodel
U Del Bocu
...a onda ne bi bilo ljudi u RH, jer znamo klkav je dobna struktura
Ništa, u Albaniju, to je zemlja mladih
Ništa, u Albaniju, to je zemlja mladih
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- dr_gonzo
U Šibeniku nema disko klubova, a ono što se to kod nas tako zove su u stvari veći kafići.
Kad se zatvorio jedini pravi i legendarni disko klub "Veslo" sve je u mom gradu otišlo u materinu... Evo je grad malo živnuo nakon što smo dobili pravu knjižnicu i kino...
Kad se zatvorio jedini pravi i legendarni disko klub "Veslo" sve je u mom gradu otišlo u materinu... Evo je grad malo živnuo nakon što smo dobili pravu knjižnicu i kino...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -