Pyewacket (2018) - prvi horor iz ove godine. Radi se o buntovnoj djevojci koja se naljuti na svoju majku pa prizove nekog demona. Prvo mi je upalo u oči dozivanje demona. Šuma, zdjelica, rezane ruke onako tipično nešto što bi dobili u 80-ima sličnim horor filmovima. Film je dosta drama, i čitam kako fali horora. Ne slažem se. Ne znam kakav horor ovdje mogu ponuditi, ali je stvarno dobro doziran. Meni je cijeli film bio jeziv. Cijelo vrijeme film ima tu jezivu vibru u zraku i tu neku tmurnu atmosferu. To volim kod horora kada odmah od početka drži tu neku napetost u zraku, ali ne radnjom već likovi. I to kod mene svaki put upali kada redatelj uspije da mu likovi cijelo vrijeme budu nekako ukočeni i napeti i to ja osjetim. Tako se dobiva napetost. Mene je u drugoj polovici filma takva jeza spopala. Evo, sad sam ga završio pred rano jutro. Onaj demon kad ulazi polako u sobu ili scena na kraju u šumi, ali najveća jeza mi je bila kada mala razgovara sa majkom na kraju ulazeći u kuću a zna se sve. Brrrr. I onda onakav kraj. Meni je ovo bilo sasvim solidno pogledati. Jesam ga nahvalio, ali ne zaslužuje sad ne znam kakvu visoku ocjenu, ali me ugodno iznenadio koliko mi je bio baš ono creepy. Nema jump scareova, ali pošteno sam se naježio. I to sam skužio kod Adama MacDonalda i kod njegovog prvog horora Backcountry s kojim sam isto bio zadovoljan. Zna zadržati tu prizemljenost kod horora. Ne pretjeruje niti se razbacuje. E sad druga je stvar što niti jedan ni drugi film nije baš ono čvrsto dobar niti odličan, ali u oba navrata Backountry i ovaj tu me iznenadio sa nekim drugim stvarima. Jedva čekam da vidim što će iduće ponuditi. A možda sam i prestrog ne znam, ali eto volim kad sam ovako pod dojmom nakon što sam se pošteno preplašio.
8======/8==========o (6/10)
E da, i pohvale Laurie Holden. Njezina najbolja uloga još dok je drkala Shaneu u The Walking Dead.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"